DEREOTLU PEYNİRLİ TOPLAR
Sıcacık dereotlu poğaça tadında ölçülü yedikten sonra pişmanlık duymayacağınız harika bir ara öğün alternatifim var !
Malzemeler ;
- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3,5 çay bardağı tam buğday unu
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım demet dereotu
- 100 gr lor peyniri
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yemek kaşığı tuz
• Bol su ile yıkadığınız dereotlarını küçük küçük doğrayıp bir kaba alın .
• Lor peynirini de dereotlarının içine ekleyip bir çatal yardımıyla ezin.
• Yumurta , zeytinyağı , yoğurt , tuz ve çörek otunu ekleyip iyice karıştırın.
• Karışıma ölçülü bir şekilde unu ekleyin.
• Hamurunuza istediğiniz şekli verin ve dereotlu topları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
• Üzerlerini susam ile süsleyebilirsiniz.
• 170 derece önceden ısıttığınız fırınınızda üzeri kızarana kadar ( yaklaşık 25 dakika ) pişirin.
Tarifimi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın .
Afiyet olsun !
Afiyet olsun !
4 yorum
dere otlu poğaça gibi lezzetli olmuşlar elinze sağlık
Teşekkür ederim ! ☺️❤️🌸
Elinize sağlık güzel bir tarif misafirler sever bunu
Teşekkür ederimm ! 🥰❤️🌸