1 Ekim 2021 Cuma

 


Köklerden sinmiş olan bir his midir bu bilmiyorum ama ne zaman bir şeyler yolunda gitmese veya çok çok keyifli olsam hep bir önlük ve kepçeyle mutfakta saatler geçiriyorum. Bir nevi terapi gibi ! Ve hep bir mutfağım olsun da o zaman başlayacağım tariflerimi yazmaya dememin üzerinden sanırım çok çok uzun bir zaman geçti. Şımarıklık yapıp bu durumun birazcık keyfini çıkarıyordum ! 👌🏻

Burdayım.. 
Yıllardır bazen boşladığım bazen sarıldığım ama hep koşa koşa geldiğim bloğumda!

Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık haşhaşlı bir çörek tarifim var !

Malzemeler ; 

Hamur için 
• 2 su bardağı ılık su 
• 1 yemek kaşığı kuru maya 
• 1 tatlı kaşığı şeker 
•1,5 tatlı kaşığı tuz 
• 4 su bardağı un 

İç harcı için 
• 4 yemek kaşığı haşhaş 
• Yarım çay bardağı sıvı yağ 
• 1 avuç ceviz içi (isteğe bağlı)

Yapılışı ;
• 1 su bardağı ılık suyun içine mayayı ve şekeri ekleyip karıştırın.
• Derin bir kaba kademeli olarak un , tuz ve kalan suyu ekleyip üzerine köpüren mayalı şekerli suyu da ilave ederek karıştırın.
• Yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun ve hazır olan hamuru üzerini yağlayarak sıcak bir yerde birkaç saat mayalanmaya bırakın.
• Mayaladığınız hamuru birkaç santim incelikte olacak şekilde bir merdane yardımıyla açın.
• Bir tabakta haşhaş, yağ ve cevizleri karıştırın. Hazırladığınız karışımı açtığınız hamura sürün.
• Bundan sonraki şekil verme kısmı tamamen sizin zevkinize kalmış fakat ben fotoğraftaki gibi nasıl şekil verdiğimi anlatayım. 
•Hamuru büyük bir rulo olacak şekilde kıvırın. Ruloyu ortadan bir bıçak yardımıyla dikey olacak şekilde kesip kesilen bu iki dikey parçayı birbirine sarın.
•Çöreği yağladığınız fırın kabına yerleştirin. Yarım saat mayalanmaya bırakın.
• Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın !
Afiyet olsun !

funda dene . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates