11 Aralık 2020 Cuma

 


Tat ve koku kaybını hala yaşıyor olsam da evdekilerin bayılarak yediği yüksek ihtimalle de yarın sabaha kalmayacak bir kek tarifim var ! 
İçerisindeki havuç sayesinde bitter çikolata konulmuşcasına yumuşacık dokusu olan mini kekler için malzemeler ; 

• 1 Su bardağı havuç rendesi 
• 1 Su bardağı portakal suyu
(şeker oranı nedeniyle paket kullanmazsanız daha iyi olabilir.) 
• 1 Çay bardağı şeker 
• 1 Çay bardağı sıvı yağ  
• 1,5 Su bardağı un 
• 2 Yemek kaşığı kakao 
• Yarım tatlı kaşığı tarçın 
• 1 Paket kabartma tozu 
• Üzeri için bir avuç ceviz içi 

Yapılışı ; 

• Portakal suyu , yağ ve şekeri bir kaba alıp iyice çırpın.
• Üzerine rendelenmiş havucu , kakaoyu , elediğiniz unu , kabartma tozunu ve tarçını ekleyip karıştırın. 
• Oluşan kek karışımını küçük kek kağıtlarına yarısı boş kalacak şekilde doldurun. 
• Üzerine isteğe bağlı ceviz , badem veya hindistan cevizi serpebilirsiniz. Ben bu tarife cevizi çok yakıştırdım.
• Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.

Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın ! 
Afiyet olsun ! 

funda dene . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates