23 Ekim 2020 Cuma

 


Bilen bilir Karuna eğitimlerinde Belgin’in yaptığı çorbalar meşhurdur. Kerevizi sevmediğimi düşünürken Belgin’in çorbalarıyla keyifle içmeye alıştım.
Ve dün akşam eve dönerken “Kereviz çorbası !!” dedim.
“Yarın sabah kahvaltıda kereviz çorbası içmeliyim!!” 
Bugün uyanır uyanmaz pratiklerden önce haşlamaya koydum sebzeleri. 
Öyle lezzetli oldu ki ! 
Kerevizi sevmeyenlerin dahi keyifle içebileceği çorba için malzemeler ; 

• 1 orta boy kereviz 
• 2 küçük patates 
• 1 orta boy soğan 
• 2 adet havuç 
• 2 çay kaşığı zerdeçal 
• 1 çay kaşığı kuru zencefil
• 2 çay kaşığı karabiber 
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
• Su 

Yapılışı ; 

• Kerevizi iri taneler halinde doğrayın ve kararmamaları için limonlu suda 10 dakika kadar bekletin.
• Patatesi , soğanı ve havuçları doğrayın.
( Sebzeleri rondodan geçireceğiniz için nasıl doğradığınız önemli değil. ) 
• Doğradığınız tüm sebzeleri zeytinyağı, karabiber , zencefil ve zerdeçal eklediğiniz tencerede iyice kavurun. 
• Üzerlerine sebzeleri bir parmak geçecek şekilde su ekleyin.
• Kısık ateşte tüm sebzeleri haşlanana kadar kaynatın.
• Haşlanan sebzelerin altını kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin. Ardından hepsini rondodan geçirin. 
• Homojen kıvama gelen çorbayı tekrar tencereye alın. İçine damak tadınıza göre tuz ekleyip yaklaşık 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın ! 
Afiyet olsun 🥣

funda dene . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates