26 Aralık 2019 Perşembe


Havalar soğuduğu için mi bilmiyorum, son zamanlarda canım sürekli tatlı bir şeyler yemek istiyor. Hazır bu istekteyken evde son kalan portakalı değerlendireyim dedim. Tamamen doğaçlama, beyaz un ve şeker kullanmadan çok güzel bir kek çıktı ortaya ! Sıcacık bir yeşil çay ile iki dilimini bu akşam firmamda ara öğün yapacağım. Sizler için de farklı bir alternatif olacağını düşündüğüm poratakallı kış keki için malzemeler ; 

• 1 yumurta 
• 1,5 su bardağı tam buğday unu 
• 1 paket kabartma tozu 
• Yarım su bardağı pekmez 
• 5 adet ceviz 
• 1 orta boy portakal 
• 1 tatlı kaşığı tarçın 
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• Yarım su bardağı süt


• Yumurtayı ve pekmezi köpürene kadar bir mikser yardımı ile çırpın.
• Portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın .
• Rendelediğiniz portakal kabuklarını , zeytinyağını , cevizleri , tarçını , tam buğday ununu , sütü, kabartma tozunu ve portakal suyunu , pekmezli yumurtanıza ekleyip karıştırın.
• Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kek harcını ekleyin .
• Dilerseniz üzerini nar , portakal veya bitter çikolata ile süsleyebilirsiniz.
• Keki önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin .
!! Pişerken ilk 30 dakika fırını açmamak ve piştikten sonra keki soğumadan kesmemek kekinizin güzel bir şekilde kabarmasına yardımcı olacak püf noktalardır.
Tarifimi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın .
Afiyet olsun !

4 yorum

çok güzelmiş gerçekten ellerine sağlık denerim bunu 😊 sevgiler canım benim....

Teşekkür ederim ! ☺️❤️

Sağlıklı ve hoş bir tarif...

Teşekkür ederim ❤️🌸

funda dene . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates