16 Aralık 2019 Pazartesi


Vejetaryen beslenmeye başladığımdan beri patlıcanı hiç tüketememiştim. Hep bir etle  piştiği için “ artık patlıcanı nasıl yiyebilirim ki ?” düşüncesiyle kendimi şartlamışım. Fakat bu tarifimle ne kadar yanlış düşündüğümü anladım. 
Canınız pizza çekiyor ama vücudunuza hamur da almak istemiyorsanız bu tarif tam size göre !
Mini patlıcan pizzalar için malzemeler ;






• 2 orta boy bostan patlıcanı   
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
• 4 adet orta boy mantar 
• 1 adet domates 
• 2 diş sarımsak 
• 1 orta boy soğan 
• 10 adet zeytin 
• 100 gram peynir
• 1 tatlı kaşığı kekik










• Patlıcanları pizza tabanı olacak şekilde yuvarlak doğrayın.
• Doğradığınız patlıcanları acılığını alması için bir kaşık tuz attığınız ılık suda on beş dakika kadar bekletin.
• Zeytinyağını küçük bir kaseye alın ve içine sarımsakları rendeleyip karıştırın.
• Patlıcanları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin, iki tarafına da hazırladığınız zeytinyağlı karışımı sürüp üstleri kızarana kadar pişirin.
• Patlıcanlar pişerken mantarları ve soğanı doğrayın , peynir ve domatesi de rendeleyin.
• Pişen patlıcanların üzerine önce rendelediğiniz domatesi sürün , ardından kekiği, mantarları , soğanı ve zeytini ekleyip 15 dakika kadar tekrar fırına verin .
• Son olarak pişen pizzanıza peynirlerinizi ekleyin , peynirler eriyen kadar (yaklaşık 5 dakika) fırında bekletin.

Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın.
Afiyet olsun !









2 yorum

çok güzel bir tarif ben de pizza yerine bunu tercih ederim yani..

funda dene . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates