11 Aralık 2019 Çarşamba


Buz gibi havalarda içinizi ısıtacak sıcacık bir çorba tarifim var ! 
Dün sinemaya girmeden Pi denedi ve bence beğendi beğenmediyse de bütün akşam beyninin yeneceğini bildiği için hepsini bitirdi. 
İşte Kestaneli Bal Kabağı çorbası için malzemeler ; 

• 200 gram bal kabağı 
• 10 adet kestane 
• 1 orta boy soğan 
• su 
• 1 çay bardağı süt 
• 1 çay kaşığı zerdeçal 
• tuz ve karabiber 
• 1 yemek kaşığı zeytinyağı 

• Kestaneleri çizin ve fırın tepsinize yerleştirip üzerleri kızarana kadar (yaklaşık bir 15 dk) pişirin .
• Bal kabaklarını ve soğanı irice doğrayıp derin bir tencereye alın.
• İçine pişen kestaneleri , tuzu , karabiberi , zerdeçalı , sütü ve en son üzerlerini bir parmak geçecek kadar suyunuzu ekleyip haşlamaya bırakın . 
• Pişen iri taneli çorbayı  ocaktan alın ve bir ronda yardımı ile homojen kıvama getirin . 
• Homojen kıvama gelen çorbaya zeytinyağı ekleyip tekrar yirmi dakika kadar kaynamaya bırakın. 
!! Eğer evinizde kestane yoksa bal kabağı çorbasını, kestane yerine bir orta boy patates kullanarak da yapabilirsiniz. 
Tarifimi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın. 
Afiyet olsun !

1 yorum:

Oldukça güzel bir tarif
, balkabağını da severim deneyecegim bu tarifi

funda dene . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates