19 Kasım 2019 Salı


Nöbetlerime evden yaptığım öğünlerimi götürmeyi alışkanlık haline getirdim. Böylece acaba içinde ne var demeden gönül rahatlığıyla tüketebiliyorum. Hazır yarın da nöbete gidecek ve evde bozulmaya yakın bir kaç elma bulmuşken kurabiye yapmaya karar verdim . Annemin defterinde orjinali şekerli olan bir tarife rastladım ve daha sağlıklı malzemeler kullanarak tadı harika olan bu kurabiyeleri hazırladım . 
                                           


Elmalı kurabiyelerim için malzemeler ; 

  İç harcı için ; 
🍏 3 orta boy elma 
🍏 4 yemek kaşığı pekmez 
🍏 6 adet ceviz 
🍏 1 tatlı kaşığı tarçın 

Hamuru için ; 
🍏 3 çay bardağı tam buğday unu 
🍏 4 yemek kaşığı yoğurt 
🍏 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
🍏 1 paket kabartma tozu 



- Yıkadığınız elmaları soyun ve bir tavaya rendeleyin. 
- İçine pekmez , tarçın ve cevizleri ilave ederek elmalar suyunu çekene kadar kavurun. 
- Yoğurt , zeytinyağı , un ve kabartma tozunu eklediğiniz hamuru güzelce yoğurun. 
- Eğer hamur çok cıvık olduysa un ya da çok katı olduysa yoğurt ilave ederek dengeleyebilirsiniz.
- Hamuru bir merdane yardımıyla veya elinizle açın. 
- Küçük parçalar alıp bu kısımda hamurunuza dilediğiniz kurabiye şeklini verebilirsiniz. 
- Hazırladığınız elmalı karışımı kurabiyelerinize bölüştürün ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. 
- 160 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin . 
- Üzerlerini hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın . 
Afiyet olsun ! 

2 yorum

Hem sağlıklı hemde elmalı kurabiye elinize sağlık

☺️❤️🍏

funda dene . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates