24 Ekim 2019 Perşembe


Ne zaman canım tatlı yemek istese ya da küçük bir kaçamak yapacak olsam elim hep cheesecake’ e gider. Dışarıdan aldığımız ya da yaptığımız o çok  kalorili cheesecakeler yerine biraz daha sağlıklı güzel bir tarif paylaşacağım sizlerle. 
Alt tabanı için malzemeler ; 
• 2 paket yulaflı bisküvi 
• 4 yemek kaşığı tereyağı 

Ara katı için ; 
• 500gr tuzsuz lor peyniri 
(Ben tahsildaroğlunun kahvaltılık lorunu kullandım.) 
• 2 adet yumurta 
• 1paket vanilya 
• 3 yemek kaşığı un 

Limonlu sosu için ; 
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı nişasta 
• 1 limon suyu 
• 1 limon kabuğu rendesi 
• 1 çay kaşığı zerdeçal 
• 2 su bardağı su 

Alt tabanı için tereyağını ocakta eritin . Ufaladığınız bisküvilerin üzerine dökün ve tabanı kaplayacak şekilde yayın. Tabanınızı  en az 2 saat buzdolabında bekletin. 
Ara katı için lor peynirini çırpın . İçine sırasıyla yumurta , vanilya ve unu ekleyerek tekrar çırpın. Karışımı buzdolabında beklettiğiniz tabanın üzerine dökün . Önceden ısıttığınız 160 derece fırında 25 dk kadar pişirin . Cheesecakeniz pişerken limon sosu için şeker, nişasta , limon suyu, limon kabuğu rendesi , toz zerdeçal ve suyu bir tencereye alın . Ve jöle kıvamına gelene kadar karıştırın. Pişen keki ve limon sosunuzu soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra limon sosunuzu üzerine dökün. 
Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın ! ☺️
Afiyet olsun ! 

2 yorum

Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.Zamanınızı ayırmak isterseniz sizi de beklerim,sağlıcakla kalın.

https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

Ohh bayılırım:)!

funda dene . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates