LİMONLU CHEESECAKE
Ne zaman canım tatlı yemek istese ya da küçük bir kaçamak yapacak olsam elim hep cheesecake’ e gider. Dışarıdan aldığımız ya da yaptığımız o çok kalorili cheesecakeler yerine biraz daha sağlıklı güzel bir tarif paylaşacağım sizlerle.
Alt tabanı için malzemeler ;
• 2 paket yulaflı bisküvi
• 4 yemek kaşığı tereyağı
Ara katı için ;
• 500gr tuzsuz lor peyniri
(Ben tahsildaroğlunun kahvaltılık lorunu kullandım.)
• 2 adet yumurta
• 1paket vanilya
• 3 yemek kaşığı un
Limonlu sosu için ;
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 2 yemek kaşığı nişasta
• 1 limon suyu
• 1 limon kabuğu rendesi
• 1 çay kaşığı zerdeçal
• 2 su bardağı su
Alt tabanı için tereyağını ocakta eritin . Ufaladığınız bisküvilerin üzerine dökün ve tabanı kaplayacak şekilde yayın. Tabanınızı en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Ara katı için lor peynirini çırpın . İçine sırasıyla yumurta , vanilya ve unu ekleyerek tekrar çırpın. Karışımı buzdolabında beklettiğiniz tabanın üzerine dökün . Önceden ısıttığınız 160 derece fırında 25 dk kadar pişirin . Cheesecakeniz pişerken limon sosu için şeker, nişasta , limon suyu, limon kabuğu rendesi , toz zerdeçal ve suyu bir tencereye alın . Ve jöle kıvamına gelene kadar karıştırın. Pişen keki ve limon sosunuzu soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra limon sosunuzu üzerine dökün.
Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın ! ☺️
Afiyet olsun !
2 yorum
Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.Zamanınızı ayırmak isterseniz sizi de beklerim,sağlıcakla kalın.
https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/
Ohh bayılırım:)!