ZENCEFİLLİ SONBAHAR KURABİYELERİ 🍂
Bu yaz nasıl geçecek böyle derken sonbahar geldi geçiyor bile ! 🍂
Bu aylarda en sevdiğim şeylerden biri balkabaklı diğeri ise bol tarçınlı tarifler !
Tarçınlı bir kurabiye hayal ederken bu defa içine yeni tanıştığım bir tat olan zencefili de ekledim.
İnsan bedeni ne güzel şey ; zencefili hiç sevmezken paketli gıdaları en aza indirişimden beri damak tadım değişmeye başladı. Asla yiyemem dediğim şeyleri aslında sevdiğimi, severek yiyebildiğimi keşfettim.
Zencefilli kurabiyeler için malzemeler ;
• 1 çay bardağı üzüm pekmezi
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 2 çay bardağı un
• 2 yemek kaşığı su
• 1 yemek kaşığı elma sirkesi
• 1 paket kabartma tozu
• 2 tatlı kaşığı toz tarçın
• 1 çay kaşığı kuru zencefil rendesi
Yapılışı ;
• Pekmez , yağ ve sirkeyi bir kaba alıp iyice karıştırın.
• Pekmezli karışıma un , elma sirkesi , kabartma tozu , tarçın, su ve zencefili ekleyip yoğurun .
• Oluşan kurabiye hamuruna istediğiniz şekilleri verip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
• 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirin.
Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın.
Afiyet olsun ! 🍪
6 yorum
teşekkürler tarif için :) Tarçınlı tarifleri çok seviyorum.
🙏🏼🥰💚
tarçınlı tarifleri çok severim zencefil denememiştim denerim bunuu :)
🍪🙏🏼💚😍
🌻
💋