16 Ekim 2020 Cuma

 


Bu yaz nasıl geçecek böyle derken sonbahar geldi geçiyor bile ! 🍂
Bu aylarda en sevdiğim şeylerden biri balkabaklı diğeri ise bol tarçınlı tarifler ! 
Tarçınlı bir kurabiye hayal ederken bu defa içine yeni tanıştığım bir tat olan zencefili de ekledim. 
İnsan bedeni ne güzel şey ; zencefili hiç sevmezken paketli gıdaları en aza indirişimden beri damak tadım değişmeye başladı. Asla yiyemem dediğim şeyleri aslında sevdiğimi, severek yiyebildiğimi keşfettim. 

Zencefilli kurabiyeler için malzemeler ; 

• 1 çay bardağı üzüm pekmezi
• 1 çay bardağı sıvı yağ 
• 2 çay bardağı un 
• 2 yemek kaşığı su 
• 1 yemek kaşığı elma sirkesi 
• 1 paket kabartma tozu 
• 2 tatlı kaşığı toz tarçın
• 1 çay kaşığı kuru zencefil rendesi 

Yapılışı ; 
• Pekmez , yağ ve sirkeyi bir kaba alıp iyice karıştırın.
• Pekmezli karışıma un , elma sirkesi , kabartma tozu , tarçın, su ve zencefili ekleyip yoğurun .
• Oluşan kurabiye hamuruna istediğiniz şekilleri verip yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 
• 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirin. 
Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın.

Afiyet olsun ! 🍪 

6 yorum

teşekkürler tarif için :) Tarçınlı tarifleri çok seviyorum.

🙏🏼🥰💚

tarçınlı tarifleri çok severim zencefil denememiştim denerim bunuu :)

🍪🙏🏼💚😍

🌻

funda dene . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates