ÜZÜMLÜ TARÇINLI KEK 🍇
Dün öyle yoğundu ki tarifi yazmaya biraz olsun fırsat bulamadım. Bu akşam yazarım diye düşünürken sabahtan merak edip ne güzel mesajlar yolladınız !
Her birinizi kalpten öpüyorum.. 💚
Aslında güzel bir “niyet” için yaptığım kek , öyle bereketli geldi ki ; hem enerjisel olarak niyetin sahibine, hem evdekilere, hem de bugün Karuna stüdyomuza gelenlere !
Puf puf kabaran yumuşacık vegan kek için malzemeler ;
• 1 çay bardağı üzüm pekmezi
• Yarım çay bardağı sıvı yağ (Hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.)
• Yarım çay bardağı su
• 2 buçuk su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• İstediğiniz miktarda kuru üzüm
• 2 çay kaşığı tarçın
Yapılışı ;
• Pekmez , su ve yağı bir kaba alın ve iyice çırpın.
• Oluşan sıvı karışıma un , kabartma tozu ve tarçını ekleyerek karıştırın.
• Kek hamurunuza kuru üzümleri ekleyin. Dilerseniz ceviz de ekleyebilirsiniz, bu tarife çok yakışacaktır.
• Kekinizi yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirip 180 derecede yaklaşık 40 dakika kadar pişirin.
! Püf noktalar
• Unu kontrollü bir şekilde ekleyin, hamurunuzun biraz akışkan kıvamda olması keke yumuşaklık verecektir.
• İlk 30 dakika fırının kapağını açmayın ki kek daha güzel kabarsın.
Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın.
Afiyet olsun !
1 yorum:
🌻