25 Nisan 2020 Cumartesi



                   

Sürekli bir değişim halindeyiz. Vücudumuz, ruhumuz devamlı yenileniyor. 
Ne kadarına kulak verebiliyoruz ? 
Yaptığımız şeylerin , aldığımız tüm kararların ''doğru zaman'' ının olduğuna inanıyorum. 
Doğru zamanda doğru yerdeysen yakalayabiliyorsun tüm o sesleri. 
Yemekten en keyif aldığım tarifle bir kararımı açıklamak istedim ben de sizlere ;
Artık tamamen vegan besleniyorum.
Eski tariflerimi kaldırmayacağım fakat bundan sonra gelecek olan tüm tariflerim bu yönde olacak ; 
her zamanki gibi deneyip beğendiklerimle!
Gelelim otlu vegan böreğe ! 
Çıtır çıtır , diyet bozduracak otlu börek için malzemeler ;

* 2 su bardağı un 
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1,5 çay kaşığı tuz 
* Bir iki damla limon suyu 
* Alabildiğine su 
* Bir demet ıspanak 
* Bir sap pırasa 

    

Yapılışı ; 
* Ispanak ve pırasaları bol su ile yıkadıktan sonra doğrayıp kurumaları için havlu kağıt serdiğiniz bir tepside bekletin. 
* Geriye kalan tüm malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
* Elde ettiğiniz hamuru bir saat dinlenmeye bırakın.
* Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve merdane yardımıyla iki avuç genişliğinde açın.
* Açtığınız her hamurun üzerine bastırmadan zeytinyağı sürün , üst üste dizip buzdolabında bir saat kadar bekletin. 
* Bu arada iç harcı için ıspanak ve pırasayı göz kararı zeytinyağı ile yoğurun.
* Buzdolabında bekleyen hamurlardan birini alın ve zeytinyağı yardımıyla elinizle kenarlarından çeke çeke incelterek açın.
* Açtığınız hamuru ikiye katlayıp üzerine iç harcı ekleyin ve sarın.
* Bu işlemi her hamura uygulayıp tepsiye dizin. 
* Böreklerin üzerine farklı bir kapta karıştırdığınız zeytinyağı ve tahin sosunu sürün. Dilerseniz çörek otu da ekleyebilirsiniz.
* 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.

Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın. 
Afiyet olsun !


funda dene . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates