OTLU VEGAN BÖREK
Sürekli bir değişim halindeyiz. Vücudumuz, ruhumuz devamlı yenileniyor.
Ne kadarına kulak verebiliyoruz ?
Yaptığımız şeylerin , aldığımız tüm kararların ''doğru zaman'' ının olduğuna inanıyorum.
Doğru zamanda doğru yerdeysen yakalayabiliyorsun tüm o sesleri.
Yemekten en keyif aldığım tarifle bir kararımı açıklamak istedim ben de sizlere ;
Artık tamamen vegan besleniyorum.
Eski tariflerimi kaldırmayacağım fakat bundan sonra gelecek olan tüm tariflerim bu yönde olacak ;
her zamanki gibi deneyip beğendiklerimle!
Gelelim otlu vegan böreğe !
Çıtır çıtır , diyet bozduracak otlu börek için malzemeler ;
* 2 su bardağı un
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1,5 çay kaşığı tuz
* Bir iki damla limon suyu
* Alabildiğine su
* Bir demet ıspanak
* Bir sap pırasa
Yapılışı ;
* Ispanak ve pırasaları bol su ile yıkadıktan sonra doğrayıp kurumaları için havlu kağıt serdiğiniz bir tepside bekletin.
* Geriye kalan tüm malzemeleri yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
* Elde ettiğiniz hamuru bir saat dinlenmeye bırakın.
* Daha sonra hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve merdane yardımıyla iki avuç genişliğinde açın.
* Açtığınız her hamurun üzerine bastırmadan zeytinyağı sürün , üst üste dizip buzdolabında bir saat kadar bekletin.
* Bu arada iç harcı için ıspanak ve pırasayı göz kararı zeytinyağı ile yoğurun.
* Buzdolabında bekleyen hamurlardan birini alın ve zeytinyağı yardımıyla elinizle kenarlarından çeke çeke incelterek açın.
* Açtığınız hamuru ikiye katlayıp üzerine iç harcı ekleyin ve sarın.
* Bu işlemi her hamura uygulayıp tepsiye dizin.
* Böreklerin üzerine farklı bir kapta karıştırdığınız zeytinyağı ve tahin sosunu sürün. Dilerseniz çörek otu da ekleyebilirsiniz.
* 180 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.
Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın.
Afiyet olsun !