19 Nisan 2020 Pazar



 Yeni niyetlerle uyandığım güneşli bir İzmir pazarından merhaba! 
Son zamanlarda vücudumun bitkisel sütlere ihtiyacı olduğunu hissediyorum. 
Ve bu sabahki kahveme eklemek için en sevdiğim meyvelerden biri olan hindistan cevizini kullanarak bir süt hazırladım.
Yapılışı çok basit, aynı zamanda da mis gibi kokan hindistan cevizi sütü için malzemeler ; 

• 6 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu 
• 4 su bardağı sıcak su 
•Bir tülbent veya süzebileceğiniz ince bir bez parçası

Yapılışı ; 
• Kaynayan suyu beş dakika kadar dinlendirdikten sonra hindistan cevizi tozu ile birlikte miksere ekleyin.
• Homojen kıvama gelene kadar (yaklaşık 5 dakika) mikser yardımıyla çekin. 
• Ardından sütünüzü bir tülbent ya da ince bir bez parçasıyla süzün. 
• Tülbentte kalan hindistan cevizlerini tepsiye dizip kuruduktan sonra tatlılarınızın üzerine ekleyebilirsiniz.
• Bekledikten sonra sütün üzerinde oluşan kremayı yemeklerde, tatlılarda veya cilt bakımında kullanabilirsin. 
Tarifi denerseniz benimle paylaşmayı unutmayın. 
Afiyet olsun ! 🌱

                                                                                         

funda dene . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates