14 Kasım 2019 Perşembe


Gazete biriktirilip çocuk kitabı alınan bir dönem vardı , hatırlayanlar vardır belki aranızda. Çocukluğum tam olarak o döneme denk geldi. İyi ki de gelmiş . Kitapların ne kadar kıymetli olduğunu öğretmiş aslında bana .O kıymetli kitaplardan biri de annemin gazete biriktirip aldığı  Jack London' ın Beyaz Diş'iydi. İlk ve tek okuduğum Jack London kitabıydı. Bana biraz olsun geçmişi hatırlattığı için Ateş Yakmak kitabını da keyifle okudum. Daha bilinçli bir şekilde okumak adına yazar hakkında biraz araştırma yaptım ve hayatının bazı noktaları için çok üzülürken cesaret edebildiği bazı şeylereyse hayran kaldım. Üzüldüğüm kısımlardan birisi aile sevgisinden mahrum bir şekilde büyümüş olmasıydı. Okulu bırakıp serüven dolu bir hayata atılmasına ise hayran kaldım . Verdiği çoğu eseri bu serüven döneminde yaşadıklarından esinlendiğini öğrendim. 
Ki bu beni inanılmaz etkiledi. 
Gelelim Ateş Yakmak kitabına.
 Bir santim kar gördüm mü ''hava çok soğudu artık '' diyen biri olarak kitabı, yaşanan soğuğu ve hayatta kalma mücadelesini dehşet içerisinde okudum. - 45 derece soğukta kırılan buzun içine düştüğünüzde hayatta kalabilmek için tek bir ateş yakabilme şansınız var. Bu şans kaybedildiğinde  bütün o insani duyguları bir kenara bırakıp aklın hayatta kalmak adına düşünme sınırını kaybettiği bir romanı okuyoruz. İlk hikayedeki bazı bölümlerde karakterin, yanındaki köpekten daha az insani duygular beslediğine şahit oluyoruz. Yaşama Azmi hikayesinde ise biraz daha karakterlerin psikolojilerine inme imkanı buldum. Özellikle ana karakterle hasta kurdun birbirlerinin ölümünü bekleyişi ve kurtulduktan sonra adama yansıyan o travma belirtileri etkilendiğim kısımlardan biriydi. 
Akıcı bir dille yazılmış olan Ateş Yakmak aslında doğaya karşı , kendimize karşı ne kadar öfke ve hırs beslediğimizin bir aynası niteliğinde. 
Kısa ama fazlasıyla anlamlı olan bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. 
Yazarın okumayı düşündüğüm diğer kitaplarını da listeledim ve buraya bırakıyorum . Belki sizin kitap okuma listeleriniz için de birer fikir olur ;

-Demir Ökçe 
-Martin Eden
-Vahşetin Çağrısı
- Deniz Kurdu

funda dene . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates